Vraag een demo aan

Novastar Lilies over Work-IT Online: “De nieuwe cloudsoftware werkt prettig en is nog overzichtelijker.”

November 2022

Hoewel we allemaal weten hoe hightech ingesteld het moderne glastuinbouwbedrijf is, blijft feit dat de hele organisatie draait op mensen. De arbeid die zij verrichten dient te worden ingepland, aangestuurd, geregistreerd en gecontroleerd. Logischerwijs wil je dit dan wel zo optimaal en efficiënt mogelijk inrichten. Work-IT Online, onze nieuwste generatie cloud-based software, zorgt ervoor dat de arbeid binnen jouw tuinbouw- of verpakbedrijf onder controle is. Dat geeft rust. “Het is fijn dat ik vanuit Work-IT Online overal inzicht heb over alle teeltlocaties,” stelt Marc Noordam, verantwoordelijk voor de teelt en algemene zaken binnen zijn kwekerij genaamd Novastar Lilies.

Waar het allemaal begon

Zo’n 30 jaar geleden, in 1992, werd de basis gelegd voor de kwekerij die we vandaag de dag kennen als Novastar Lilies. Niet alleen het assortiment, waartoe onder andere de welbekende ‘Stargazer’ lelie behoorde, is veranderd door de jaren heen, ook het teeltoppervlakte is uitgebreid van 1,3 naar 8,5 hectare. De drie huidige teeltlocaties zijn allen te vinden binnen een straal van één kilometer in ’s-Gravenzande.  

Die ’s-Gravenzandse roots zijn voornamelijk terug te zien aan de andere kant van de Noordzee. Op een paar procent na worden alle lelies namelijk afgezet aan retailers in Groot-Brittannië. De focus ligt hierbij op het creëren van een hoog volume aan kwaliteitslelies, tegen een eerlijke verkoopprijs.  

Zeg je volume, dan zeg je arbeid. En zeg je arbeid, dan zeg je Work-IT. Marc: “In 2017 zijn we begonnen met Work-IT Teelt van Nitea. We werkten toen vanuit zes productielocaties, waardoor de wens ontstond om de arbeidsuren in kaart te brengen. Daar heeft Jim (voormalig accountmanager bij Nitea, red.) ons toentertijd bij geholpen door de verschillende locaties te voorzien van taglezers, zodat medewerkers eenvoudig kunnen in- en uitklokken met hun persoonlijke tag.” 

Next level labor control: Work-IT Online

Data is én wordt steeds belangrijker voor organisaties – ook in de glastuinbouw- en AGF-sector. Het is essentieel dat deze data niet alleen altijd en overal inzichtelijk is, maar ook veilig is opgeslagen in een omgeving die 24/7 beheerd en doorontwikkeld wordt. Work-IT Online, onze nieuwste generatie cloudsoftware, heeft dit allemaal. Omdat deze vooruitstrevende oplossing volledig in Nitea’s eigen cloudomgeving wordt gehost, is geen opstelling van hardware bij de klant op locatie nodig. Je begrijpt dat dit alleen maar ten goede komt aan de kwaliteit van support die wij in staat zijn te verlenen.  

Genoeg reden voor Marc om over te stappen naar ons gloednieuwe product, Work-IT Online. Hoe dit er onder het glazen dak van Novastar Lilies aan toe gaat? “Wij werken met Work-IT Online zoals we gewend waren te doen in Work-IT Teelt. Dat is voordelig. De nieuwe cloudsoftware werkt prettig en is nog overzichtelijker,” stelt Marc.  

“Ik kan niet op alle locaties tegelijkertijd zijn. Daarom is het fijn dat ik vanuit Work-IT Online overal inzicht heb over alle teeltlocaties; op die manier weet ik precies wie waar aan het werk is, hoelang iemand werkt en hoeveel uur er totaal gewerkt is. De gewerkte uren per week of per medewerker check ik via één overzicht –  meestal op de pc, vanuit mijn bureaustoel. Het is handig dat ik de gegevens eventueel waar dan ook en via allerlei apparaten kan inzien met de komst van Work-IT Online,” vertelt Marc. “Ik vind het prettig dat ik live kan inzien wanneer iemand in- en uitklokt. Voordat ik de software van Nitea gebruikte, hield ik dit bij op papier. Dat gaat nu veel gemakkelijker.”