Vraag een demo aan

Van Woudenberg Tuinplanten: "Arbeidsuren per locatie inzichtelijk dankzij Work-IT Online."

Augustus 2022

Work-IT Online, onze vooruitstrevende cloudoplossing, maakt het mogelijk om vanuit één cloudomgeving te zien wat zich op verschillende teeltlocaties afspeelt – waar of wanneer dan ook. Dé uitkomst voor Van Woudenberg Tuinplanten, waar de gewerkte uren over vijf teeltlocaties voorheen op papieren lijsten werden genoteerd. Van Woudenberg Tuinplanten, vertelt hoe hun als eerste Work-IT Online gebruiker inzicht in arbeidsuren en -kosten verwerven en hoe de overgang van papier naar Online is ervaren. 

Zo’n 55 jaar geleden is het bedrijf dat we vandaag de dag kennen als Van Woudenberg Tuinplanten gestart als fruitteeltbedrijf. In 1985 werd het telen van diverse fruitsoorten verruild voor het kweken van vaste tuinplanten. Ondanks de omschakeling in teelt is Van Woudenberg een echt familiebedrijf gebleven en uitgegroeid tot wat zij nu zijn: een betrouwbare producent van duurzaam geteelde, hoogwaardige tuinplanten.  

Met diverse teeltlocaties in Nederland en Portugal is het team van Van Woudenberg Tuinplanten in staat om in te spelen op de wensen van klanten. Omdat een gedeelte in Portugal wordt gekweekt, hebben zij de mogelijkheid om aan de vraag in de markt tegemoet te komen – direct zodra het seizoen begint. “Service naar de klant staat op een hoog niveau en op maat afleveren is zeker één van onze sterke punten die van toegevoegde waarde is voor onze klanten. Is dat bijzonder? Wij vinden eigenlijk van niet. Het past bij ons als familiebedrijf!” stelt Van Woudenberg Tuinplanten.

Eén systeem, meerdere locaties

Voordat Work-IT Online werd geïntroduceerd bij Van Woudenberg Tuinplanten, werden de gewerkte uren van het personeel op papieren lijsten bijgehouden om deze vervolgens met verschillende uitzendbureaus te delen. “De grootste uitdaging was misschien nog wel om alle gegevens van de verschillende locaties te verzamelen. Als de uren op allerlei papieren lijstjes worden verzameld, is het natuurlijk een ramp om deze samen te brengen en te verwerken. Daarom ontstond de wens om de gewerkte uren per locatie duidelijk en op een betrouwbare manier in beeld te krijgen.”  

Work-IT Online: altijd up-to-date

Om foutgevoeligheid te minimaliseren en efficiëntie te maximaliseren, vormt Work-IT Online sindsdien de basis voor urenregistratie bij Van Woudenberg. Via het computerscherm op kantoor of – waar dan ook – via de mobiele app heeft de klant altijd en overal inzage in de gewerkte uren op de verschillende locaties. Deze verzamelde data staat bovendien veilig opgeslagen in onze eigen cloudomgeving.  

“In het hoogseizoen werken zo’n 75 tot 100 medewerkers tegelijkertijd op onze vijf teeltlocaties. Zij klokken allen in en uit met hun persoonlijke tag, zodra zij beginnen aan hun werkdag, switchen van locatie of pauze houden. Middels Work-IT Online kunnen wij precies inzien wie op welke teeltlocatie aan de slag is en wordt automatisch berekend wat de arbeidskosten per teeltlocatie of per uitzendbureau zijn. Die kostprijsberekening is van grote waarde voor de directie, bijvoorbeeld om de cijfers over verschillende perioden te kunnen vergelijken.” 

“In de beginfase hebben we veel contact gehad met Nitea. Enerzijds om Work-IT Online te leren kennen en anderzijds om praktijkvoorbeelden aan te leveren waarmee de cloudoplossing van Nitea kon worden uitgebreid. Wij werden steeds vriendelijk te woord gestaan door een kundig team, dat elke keer samen met ons naar een oplossing heeft gezocht.” Oftewel, door telers – voor telers.